keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Opiskelijoiden erilainen viikko


Samalla kun insinöörikoulutuksen satavuotinen taipale huipentuu, Tampereen ammattikorkeakoulun tekniikan alan opiskelijat pääsevät osalliseksi ainutkertaisesta toimintaviikosta. Lokakuun ensimmäisellä viikolla tekniikan koulutusohjelmissa ei ole suunnitelman mukaista opetusta, vaan kaikki osallistuvat toimintaviikon tapahtumiin.

Viikolla 1.–5.10. tapahtuu paljon: maanantaista keskiviikkoon opiskelijat kuuntelevat luentoja ja käyvät yritysvierailuilla. Opiskelijakunta Tamko järjestää ohjelmaa torstaille ja perjantaille. Perjantaina 5.10. opiskelijat voivat osallistua arvokkaaseen satavuotisjuhlaan Tampere-talossa.


Toimintaviikko on opiskelijalle opintojakso ”Työelämäyhteyksien vahvistaminen”, 2 op, ja se sijoitetaan vapaasti valittaviin opintoihin. Viikon luentoihin ja yritysvierailuille ilmoittaudutaan ja osallistumisista kirjoitetaan raportti.

Luennot pidetään aamupäiväisin, ja niitä tulevat pitämään etupäässä eri yrityksissä työskentelevät TAMKista ja sen edeltäjästä Teknillisestä oppilaitoksesta aiemmin valmistuneet insinöörit. Luennot ovat sekä omaan alaan liittyviä että yleisiä, kaikille tarjottuja. Yritysvierailuja tehdään lähinnä pirkanmaalaisiin yrityksiin, ja niihin bussikuljetukset lähtevät aina iltapäivisin. Viikko on siis mitä hienoin mahdollisuus kuulla ja nähdä, mitä tekniikan asiantuntijat meille kertovat. Yritysvierailut voivat poikia harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja, kannattaa siis olla aktiivinen.

Eikä tässä vielä kaikki

Opiskelijakunta Tamko juhlii niin ikään satavuotistaivaltaan ja järjestää liikunnallista ja muuta tapahtumaa mainitulla viikolla.

Viikolla on myös mahdollisuus tutustua kahteen näyttelyyn TAMKin tiloissa. Esillä on näytteitä entisaikojen opiskelutavoista ja -materiaaleista, valokuvista pääsee sisään henkilökunnan tapahtumiin ja juhliin, ja ”Tekun tarinoita” voi lukea juhlavuoden erikoisjulkaisusta. Tiedätkö, miten 1930-luvulla tehtiin muistiinpanoja tai millaisia välineitä opiskelussa käytettiin? Arvaatko, mitä virkaa on ollut munalla ja käkikellolla?

Jos sinulla on mukavia tarinoita tai hauskoja valokuvia, kirjoita ja kerro niistä meille!

Uutta historiaa, vanhoja konkareita 

Insinöörikoulutuksen aloittaminen Tampereella sata vuotta sitten oli suuri tapaus ja ”aateluus” velvoittaa. TAMKin tai Tekun entisenä opiskelijana ja mahdollisena luennoitsijana olet mukana luomassa myös uutta historiaa tulevalle satavuotiskaudelle. Jos haluat ilmoittautua luennoitsijaksi tai saada yrityksesi vierailukohteeksi, ota yhteyttä!

Me TAMKilaiset odotamme innolla syksyistä toimintaviikkoa, jolloin nykyiset opettajamme ja opiskelijamme saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä ja kokea insinöörikoulutuksen matkaa menneisyydestä nykypäivään, ehkä tulevaisuuteenkin!
 


 Terveisin
Anne Mustonen 
Toimintaviikon vastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti.