maanantai 12. joulukuuta 2011

Insinöörikoulutuksen Foorumi 2012

Insinöörikoulutus on kokenut monenlaisia vaiheita 100 vuoden aikana. Näitä muistellaan TAMKissa järjestettävän juhlaviikon aikana 1.-5.10.2012 monella tavalla. Mutta mitä tuo tulevaisuus? Parhaillaan ammattikorkeakouluissa rakennetaan uusia osaamisperusteisia opseja. Hakukohteet tulevat muuttumaan oleellisesti parin vuoden kuluttua. OKM:n linjausten mukaan koulutukseen tuleva määräraha vähenee rajulla tavalla ja tämä vaikuttaa monen amkin koulutustarjontaan, myös insinöörikoulutuksessa. Samaan aikaan opettajat painivat käytännön ongelmien kanssa. Miten taataan oppimisen laatu, miten saadaan opiskelijat läpäisemään opintonsa tavoiteajassa, millä keinoilla opetus pidetään mielekkäänä, kun resurssit pienenevät koko ajan. On siis perusteltua todeta, että suomalainen insinöörikoulutus elää suurinta murrosvaihetta koko historiansa aikana. Haasteita on siis edessä ja näihin haetaan eväitä 4.-5.10 järjestettävässä toisessa Insinöörikoulutuksen Foorumissa.

Maaliskuussa 2010 pidettiin ensimmäinen Insinöörikoulutuksen Foorumi Hämeenlinnassa. Tapahtuma oli monella tavalla menestys ja silloin päätettiin, että tapahtumasta täytyy tehdä tärkeä perinne insinöörikoulutukselle. Toisen foorumin ajankohta onkin mitä parhain, samalla voidaan yhdessä juhlia insinöörikoulutuksen 100-vuotista historiaa.

Foorumin tarkoitus on kerätä parin päivän ajaksi suuri joukko insinöörikouluttajia ja muita vaikuttajia keskustelemaan koulutuksen keskeisimmistä teemoista. Jaetaan siis hyviksi havaittuja kokemuksia ja käytänteitä koulutukseen ja sen moniin tukitoimiin liittyen. Ja varmasti saadaan uusia ideoita ja yhteistyökuvioita.

Teemoiksi on valittu:
  • Innostavat ja aktivoivat oppimis- ja arviointimenetelmät
  • Opetussuunnitelmatyö
  • Kansainvälisyys ja yritysyhteistyö
  • Opetuksen ja oppimisen laatu
  • Opiskelijan ja oppimisen ohjaus

Teemoista järjestetään rinnakkaisia sessioita, joissa kuullaan noin 20 min esitys ja 10 min keskustelu. Voit siis jo alkaa miettimään mahdollista esityksen aihetta. Uskon, että jokaisella on annettavaa useampaan aiheeseen liittyen. Monenlaisia virikkeitä syntyy varmasti myös iltatilaisuuksien aikana. Torstaina 4.10 nautitaan kulttuurista Tampereen Työväen Teatterissa ja perjantaina 100-vuotisjuhla päättyy kaupungin vastaanottoon klo 17 alkaen.

Tulemme lähettämään kaikille insinöörikouluttajille sähköpostia tapahtumasta tammikuun puolenvälin tienoilla. Silloin saat jo alustavan ohjeen esityksiin liittyen. Varsinaiset ilmoittautumiset alkavat maaliskuun alussa.

Toivotan jo nyt kaikki tervetulleiksi Tampereelle 4.-5.10.2012. Tarjolla on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa insinöörikoulutukseen ja vieläpä juhlavissa merkeissä.


Terveisin
Reijo Manninen
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti.