Toimintaviikko

Takuulla mieleen jäävä opiskeluviikko

Juhlistamme insinöörikoulutuksen satavuotista taipaletta järjestämällä viikolla 40 eli 1.–5.10.2012 tekniikan opiskelijoille takuulla mieleen jäävän toimintaviikon. Muistammehan, että Tampere oli Suomen ainoa insinöörikouluttaja aina 1940-luvulle saakka, joten on luonnollista, että jotain erityistä ohjelmaa on luvassa nyky-TAMKilaisillekin.

Viikolla 40 tekniikan alan opiskelijoilla ei siis ole ns. normaalia opetusta, mutta viikko EI suinkaan ole vapaaviikko. Opiskelijat suorittavat opintojakson Työelämäyhteyksien vahvistaminen, jossa he osallistuvat toimintaviikon luentoihin, yrityskäynteihin, opiskelijakunnan ohjelmaan ja perjantaina vielä 100-vuotiaan insinöörikoulutuksen pääjuhlaan Tampere-talossa. Opettajat osallistuvat alkuviikon luentoihin ja yrityskäynteihin, torstaina ja perjantaina heillä on Insinöörikoulutuksen Foorumi –tapahtuma, joka niinikään huipentuu perjantain pääjuhlaan.

Maanantaista keskiviikkoon 1.–3.10. aamupäivisin opiskelijat kuuntelevat entisten opiskelijoiden pitämiä luentoja, jotka he valitsevat luentotarjottimesta. Iltapäivisin järjestetään yrityskäyntejä eri yrityksiin.

Torstaina 4.10. opiskelijakunta Tamko ja Tampereen insinööriopiskelijat TIRO järjestävät etupäässä liikunnallista ohjelmaa tai vaihtoehtona tutustumista Tampereella oleviin arvokkaisiin tekniikan näyttelyihin.

Perjantaina 5.10. iltapäivällä on insinöörikoulutuksen 100-vuotispääjuhla Tampere-talon Isossa salissa. Pääjuhlan ohjelma.

Paljon ohjelmaa, monta ilmoittautumista

Opiskelijoilla on monta ilmoittautumista: ilmoittaudutaan opintojaksolle Työelämäyhteyksien vahvistaminen, kirjaudutaan vastuuopettajan ilmoittamalle moodle-alustalle, ilmoittaudutaan luennoille ja yrityskäynneille ja vielä ilmoittaudutaan pääjuhlaan Tampere-talossa. Monta eri ilmoittautumista siis, mutta eiköhän se tekniikan opiskelijalta suju. Kuinkas se menikään: ”Kukaan ei ole niin viisas kuin insinööri, paitsi…?”

Opiskelija valitsee vähintään kaksi luentoa päivässä ja vähintään yhden yrityskäynnin toimintaviikon aikana. Opintojakson suoritus tapahtuu niin, että opiskelijat kirjoittavat toimintaviikon tapahtumista ja osallistumisistaan kolmen hengen ryhmissä raportin ja toimittavat sen vastuuopettajalle. Opettaja merkitsee suorituksen.

Onko se suorittaminen ja opintopisteiden saaminen keskeisintä? Ei takuulla – sano Tampereen likka ̶ vaan olennaisinta on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua ikimuistoiseen tapahtumaan. Entiset opiskelijat ja yritykset ovat lähteneet joukolla mukaan toteuttamaan TAMKin tekniikan opiskelijoiden toimintaviikkoa. Ja me koulussa tietenkin olemme samalla tavalla ja vastuullisesti ottamassa heidät ja yrityskäyntimahdollisuudet vastaan kunnioittaen osallistujien ja yritysten halua saapua kesken kiireisen työviikon meille tai ottaa meidät yrityksessä vastaan.

Aikoinaan jotkut voivat sitten 200-vuotisjuhlissa ehkä muistella, että ”niinpä niin, silloin 100 vuotta sitten olikin semmoiset juhlat ja nyt sitten tällaiset”. Nyt on oiva mahdollisuus nähdä monenlaisia asioita, verkottua, tutustua yrityksiin, löytää mahdollinen harjoittelu- tai työpaikka jne.

Jollakulla voi käydä mielessä, että voisi vaikka mennä töihin tuolla viikolla. Täytyy vain todeta, että töitä ehtii elämässään tehdä seuraavat 40–60 vuotta, mutta insinöörikoulutuksen tasavuotisjuhlat ovat seuraavan kerran vuonna 2112 – joten nyt ei kannata jättää väliin!

Toimintaviikon luennoista, yrityksistä ja aikatauluista tiedotetaan opiskelijoille tarkemmin syyskuun keskivaiheilla.


Anne Mustonen, p. 050 554 2319, anne.mustonen@tamk.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti.